Kinesisk torkad kål - HoReCa
Pekingkål var populärt i Europa endast i de asiatiska kvarteren fram till mitten av 1900-talet. Men under de senaste decennierna har den varit på toppen av kulinarisk popularitet, även i Ryssland. Dess näringsvärde och utmärkta smak bevaras i den torkade produkten. Det är från torkad Pekingkål som en läcker koreansk soppa av siriag-kok tillagas, samt nationella rätter som Namul, Ttige och Bale. Följeslagare till torkad kinesisk kål, som hjälper den att nå sin fulla smakpotential, är vitlök och lök.
Användning för
Soppor, såser, marinader, kötträtter, fågelrätter och vilt.
Smak
Pikant, sötaktig
Näringsvärde per 100 g.
Proteiner (g / 100g)… 26
Fetter (g / 100g)… 3,5
Kolhydrater (g / 100g)… 34
Energivärde (kcal / 100g)… 270